Продовження робіт  з благоустрою  у Ряшківському   старостаті!

        У Сухополов’янській громаді продовжуються  роботи з благоустрою  в рамках проведення весняного місячника на території населених пунктів сільської ради, який проходить  з 01 квітня по 30 квітня 2024 року.  21 квітня  2024 року  у Ряшківському  старостинському окрузі виконувалися роботи по благоустрою, зокрема вул.Цегельної  з залученням  техніки суб’єкта господарювання СТОВ «Дружба Нова».

Невимовний біль: знову втрачаємо  найрідніших….

Пекучим болем та  гірким смутком війна, розв’язана цинічним  російським  агресором,  знову торкнулася Сухополов’янської громади –  забрала життя ще одного  захисника, нашого земляка, вірного сина української держави із села Білорічиця Білорічицького старостинського округу.

ЗНИЩЕНО П’ЯТЬ УДАРНИХ ТА ОДИН РОЗВІДУВАЛЬНИЙ БПЛА

У ніч на 22 квітня 2024 року противник атакував 7-ма ударними БпЛА типу "Shahed" із мису Чауда ( ТОТ українського Криму) та трьома зенітними керованими ракетами С-300/С-400 із тимчасово окупованої території Донеччини.  В результаті бойової роботи цієї ночі підрозділами мобільних вогневих груп Сил оборони України знищено 5 ударних БпЛА, а близько 7.00 – БпЛА оперативно-тактичного рівня "Орлан-10". Усі безпілотники збито на Одещині.

Чергові активні вихідні Молодіжної ради

      20 квітня, прийнявши запрошення, учасники Молодіжної ради відвідали зустріч з докторкою історичних наук, викладачкою "Київської Політехніки", родом з Прилуччини Антоніною Кізловою. Голова Молодіжної ради Ігор Хоменко привітав почесну гостю, виступивши в театральному образі молодого монаха Києво-Печерської лаври з уривком із "Кайдашевої сім'ї". По завершенні цього заходу в цих же гостинних стінах 100-річного КЗ "Публічна бібліотека»  Сухополов'янської сільської ради провели засідання Молодіжної ради з виконання домашніх завдань над проєктом USAID "Нагляд молоді за розподілом бюджетів та ресурсів громад" та онлайн-відеоконференції з менторкою нашої команди пані Христиною із Закарпаття. Тож активності Молодіжної ради тривають.

20 квітня – День вдячності волонтерам

          Щороку 20 квітня відзначаємо День вдячності волонтерам. Волонтери продемонстрували всьому світові потужну силу, що здатна об’єднувати, допомагати та вирішувати надскладні завдання, протистояти найскладнішим викликам.

Заклади  загальної середньої освіти Сухополов’янської громади долучилися до загальнонаціональної акції єднання та віри   «Випускники - 2024 року для майбутніх поколінь»

     19 квітня 2024 року  у рамках відзначення Дня довкілля педагогічні та учнівські колективи закладів загальної середньої освіти Сухополов’янської громади  долучилися до загальнонаціональної акції єднання та віри «Випускники - 2024 року для майбутніх поколінь» під девізом: «Посади дерево - вирости мир». Мета акції – розвиток екологічної свідомості та виховання молодого покоління української нації. Випускники та педагоги віддано виконали свою роль у створенні ландшафту як територій навчальних закладів, так і  парків в центрі сіл, висадивши  яблуні, туї, молоді сосни, берізки, липи, кущі самшиту тощо. Це покоління, які будуватимуть та відбудовуватимуть нашу Україну після Перемоги. Посадивши дерева, вони через 20 років вже своїм дітям покажуть, якою сильною була віра в нашу Державу.  Такі заходи не лише надихають, але й мотивують до спільної роботи на благо України. Кожне висаджене дерево стає свідченням того, що молодь має силу та бажання змінювати світ на краще, адже саджати дерева – завжди виграшна стратегія! Цей крок єдності – це символ нашим воїнам на передовій щодо незламної віри в нашу Перемогу! Цей крок – підтримка загальноєвропейської зеленої Угоди (Green Deal).  Випускники війни – це майбутні архітектори нової України – незламної і зеленої!

Виїзний прийом у Канівщинському  старостаті!

19 квітня 2024 року Сухополов’янський сільський голова Денис Росовський провів особистий виїзний прийом громадян у селі Канівщина за участі старости  старостинського округу  Тамари Сергієнко, начальника відділу – державного реєстратора  відділу «Центр надання адміністративних послуг» Ірини Якименко, начальника відділу  соціальної підтримки населення Наталії Музиченко та начальника відділу освіти, молоді та спорту Тетяни Реви. Під час спілкування жителі округу піднімали питання щодо руху важковагового транспорту вулицями старостату, зокрема по центральній вул. Г.Степанюка в с.Канівщина, що спричиняє руйнування дорожнього полотна та створює незручності  для жителів. Також у ході прийому  присутніми жителями були порушені питання щодо  необхідності відновлення роботи закладу дошкільної   освіти   «Веселка»;   випилювання    старих    сухих    тополь  по  вул.Г Степанюка;  продовження робіт з підсипки доріг у старостаті; збільшення виплати суб’єктами господарювання жителям  за паї. Питання щодо необхідності врегулювання проблеми  з бродячими собаками на вулицях, які спричиняють незручності  та становлять небезпеку для  населення, також було порушене під час зустрічі. По  частині піднятих жителями питань сільський голова  та посадовці надали роз’яснення безпосередньо під час прийому,  решта –  взяті на контроль для вирішення. Щиро дякуємо місцевим жителям, які віднайшли вільний час та прийшли на зустріч.