20 квітня – День вдячності волонтерам

          Щороку 20 квітня відзначаємо День вдячності волонтерам. Волонтери продемонстрували всьому світові потужну силу, що здатна об’єднувати, допомагати та вирішувати надскладні завдання, протистояти найскладнішим викликам.

Заклади  загальної середньої освіти Сухополов’янської громади долучилися до загальнонаціональної акції єднання та віри   «Випускники - 2024 року для майбутніх поколінь»

     19 квітня 2024 року  у рамках відзначення Дня довкілля педагогічні та учнівські колективи закладів загальної середньої освіти Сухополов’янської громади  долучилися до загальнонаціональної акції єднання та віри «Випускники - 2024 року для майбутніх поколінь» під девізом: «Посади дерево - вирости мир». Мета акції – розвиток екологічної свідомості та виховання молодого покоління української нації. Випускники та педагоги віддано виконали свою роль у створенні ландшафту як територій навчальних закладів, так і  парків в центрі сіл, висадивши  яблуні, туї, молоді сосни, берізки, липи, кущі самшиту тощо. Це покоління, які будуватимуть та відбудовуватимуть нашу Україну після Перемоги. Посадивши дерева, вони через 20 років вже своїм дітям покажуть, якою сильною була віра в нашу Державу.  Такі заходи не лише надихають, але й мотивують до спільної роботи на благо України. Кожне висаджене дерево стає свідченням того, що молодь має силу та бажання змінювати світ на краще, адже саджати дерева – завжди виграшна стратегія! Цей крок єдності – це символ нашим воїнам на передовій щодо незламної віри в нашу Перемогу! Цей крок – підтримка загальноєвропейської зеленої Угоди (Green Deal).  Випускники війни – це майбутні архітектори нової України – незламної і зеленої!

Виїзний прийом у Канівщинському  старостаті!

19 квітня 2024 року Сухополов’янський сільський голова Денис Росовський провів особистий виїзний прийом громадян у селі Канівщина за участі старости  старостинського округу  Тамари Сергієнко, начальника відділу – державного реєстратора  відділу «Центр надання адміністративних послуг» Ірини Якименко, начальника відділу  соціальної підтримки населення Наталії Музиченко та начальника відділу освіти, молоді та спорту Тетяни Реви. Під час спілкування жителі округу піднімали питання щодо руху важковагового транспорту вулицями старостату, зокрема по центральній вул. Г.Степанюка в с.Канівщина, що спричиняє руйнування дорожнього полотна та створює незручності  для жителів. Також у ході прийому  присутніми жителями були порушені питання щодо  необхідності відновлення роботи закладу дошкільної   освіти   «Веселка»;   випилювання    старих    сухих    тополь  по  вул.Г Степанюка;  продовження робіт з підсипки доріг у старостаті; збільшення виплати суб’єктами господарювання жителям  за паї. Питання щодо необхідності врегулювання проблеми  з бродячими собаками на вулицях, які спричиняють незручності  та становлять небезпеку для  населення, також було порушене під час зустрічі. По  частині піднятих жителями питань сільський голова  та посадовці надали роз’яснення безпосередньо під час прийому,  решта –  взяті на контроль для вирішення. Щиро дякуємо місцевим жителям, які віднайшли вільний час та прийшли на зустріч.

Відбулася 45 (позачергова) сесія Сухополов’янської сільської ради

  17 квітня  відбулося пленарне засідання 45 (позачергової)  сесії 8 скликання  Сухополов’янської сільської ради,  під час якого  було розглянуто 57 питань. На початку сесії депутати сільської ради, посадовці, старости старостинських округів громади вшанували  хвилиною мовчання   світлу пам'ять, громадянську відвагу та героїчний подвиг воїнів, полеглих під час виконання бойових завдань із захисту територіальної цілісності України, та безневинних мирних громадян, які загинули унаслідок збройної агресії російської федерації проти України.         

Відбулося засідання постійної комісії з  гуманітарних питань, прав людини, законності правопорядку, депутатської діяльності, етики та регламенту

17 квітня  2024 року відбулося  засідання постійної комісії з гуманітарних питань, прав людини, законності правопорядку, депутатської діяльності, етики та регламенту  сільської ради за участю сільського голови Дениса Росовського, секретаря сільської ради Володимира Бобошка, голови комісії Віталія Метейка, депутатів сільської ради (членів комісії) та посадовців з метою розгляду проєктів рішень по питаннях гуманітарної сфери, які будуть  вноситися на розгляд пленарного засідання 45 (позачергової) сесії сільської ради. Члени комісії детально розглянули, обговорили  та внесли рекомендації щодо розгляду вищезгаданих питань на сесії.  Засідання пройшло конструктивно та злагоджено.

Міністерство у справах ветеранів України повідомляє про запровадження телефонної “Єдиної ветеранської лінії”

 Таке рішення є важливим кроком і складовою нової ветеранської політики. Це спеціальна телефонна лінія для надання консультацій та підтримки для ветеранів війни, членів їх сімей та родин загиблих Захисників і Захисниць України. Сервіс запущено 20 березня 2024 року командою Мінветеранів спільно з Товариством Червоного Хреста України у тестовому режимі для надання якісних консультацій та підтримки ветеранської спільноти.  “Єдина ветеранська лінія” є безоплатною та працює щодня з 8 до 20 години. За телефоном 0 800 505 217 кваліфіковані фахівці надають консультацію з нагальних питань ветеранам і ветеранкам, членам їхніх сімей, а також родинам полеглих воїнів. З початку запровадження роботи телефонної лінії операторами зареєстровано понад 700 звернень.