Участь у чемпіонаті Полтавської області з легкої атлетики

23 лютого 2024 року юні легкоатлети комунального закладу «Дитячо-юнацька спортивна школа»  Сухополов’янської сільської ради вдало виступили на чемпіонаті Полтавської області з легкої атлетики серед юнаків та дівчат 2007-08р.н. , 2009-10 р.н. пам’яті директора Гребінківської  ДЮСШ   Тарасюка Ю.А.. Призерами стали: Гриценко Ярослав, Хойла Максим, Бабарика Гліб, Хіміченко Олексій. Підготували призерів тренери Куц А.С. та Жук Є.В. Дякуємо нашим мужнім військовослужбовцям ЗСУ за захист та  можливість брати участь у змаганнях.

26 лютого – День спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя

Ця пам’ятна дата встановлена 2020 року Указом Президента України № 58 на вшанування мужності й героїзму громадян України, які проживають на тимчасово окупованій території – в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі, відзначення річниці проведення 26 лютого 2014 року в місті Сімферополі мітингу на підтримку територіальної цілісності України за участю кримських татар, українців та представників інших національностей.

Оперативна інформація станом на 06.00 26 лютого 2024 року щодо російського вторгнення

 Розпочалася сімсот тридцять третя доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Протягом минулої доби відбулося 95 бойових зіткнень. Загалом ворог завдав 11 ракетних та 98 авіаційних ударів, здійснив 129 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є поранені та загиблі серед цивільного населення.

Оперативна інформація станом на 06.00 25 лютого 2024 року щодо російського вторгнення

Розпочалася сімсот тридцять друга доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Противник і надалі продовжує ігнорувати закони та звичаї ведення війни, використовує тактику терору, завдає ракетних та авіаційних ударів, здійснює обстріли з реактивних систем залпового вогню не тільки по військових, а й по численних цивільних об’єктах нашої держави.

Боротьба  мужнього Українського народу проти жорстокого російського агресора

 10 років тому, в лютому 2014 року, російська федерація розв’язала війну проти України. До  2022 року основні події сучасної російсько-української війни з різною інтенсивністю бойових дій точилися на Сході нашої країни. Цьогоріч,  24 лютого 2024 року, виповнюється два роки  від початку злочинного повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну,  яке принесло війну  вже на всю територію нашої держави. Війна  змінила  та поділила на до і після історію нашої незалежної України, унісши свої корективи у всі, без винятку,  сфери життєдіяльності  громад. Сьогодні  згадуємо кожного, хто  став на захист нашої  громади, Прилуччини, держави. Українці, згуртувавшись, як ніколи раніше,  попри матеріальні втрати й біль за рідними, намагалися  жити далі, підтримуючи один одного,  підтримуючи  наші непереможні та мужні ЗСУ, які щоденно наближають  Перемогу над агресором. З перших днів війни Сухополов’янська громада у співпраці з суб’єктами господарювання, волонтерами, депутатами сільської ради, членами виконавчого комітету, старостами, посадовцями і жителями громади підтримувала та надавала необхідну допомогу за зверненнями військових Збройних Сил України. Цілеспрямована робота в даному напрямку продовжується.

Оперативна інформація станом на 06.00 24 лютого 2024 року щодо російського вторгнення

Розпочалася сімсот тридцять перша доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України.Протягом минулої доби відбулося 84 бойових зіткнення. Загалом ворог завдав 10 ракетних та 93 авіаційних удари, здійснив 141 обстріл з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Продовження співпраці з  Проєктом  «ГОВЕРЛА»

23 лютого 2024 року  очільник Сухополов’янської громади  Денис Росовський і начальник відділу економіки та інвестицій  Валентина Корнієнко взяли участь у круглому столі  «Координація співпраці з громадами-партнерками Проєкту «ГОВЕРЛА» у Чернігівській області», який відбувся  в м. Чернігів за участі представників 7 громад-партнерок  та  представників Чернігівської обласної військової адміністрації. Захід відбувся у рамках проєкту  USAID «Підвищення ефективності роботи та підзвітності органів місцевого самоврядування» («ГОВЕРЛА»), що впроваджується компанією DAI Global LLC (DAI).