єРобота: медовий бізнес з присмаком історії родини Кравченків

Уже 13 років Марина й Олексій Кравченки із села Курінь, що біля Бахмача, мають пасіку. Спочатку бджільництво було їхнім родинним хобі, котрим займалися у вільний час. Нині це успішний бізнес, на розвиток якого торік Марина взяла мікрогрант за програмою «Власна справа» урядового проєкту «єРобота».

СБУ викрила на Чернігівщині шахрая, який виманював у громадян гроші під приводом благодійної допомоги для ЗСУ

Співробітники Служби безпеки України спільно з Національною поліцією ліквідували чергову шахрайську схему виманювання грошей у громадян під виглядом благодійної допомоги для Збройних Сил України.

Через співпрацю – до результату

Торік на Чернігівщині 370 громадян скористалися можливістю отримати нову професію чи підвищити кваліфікацію, отримавши від служби зайнятості ваучер на навчання.  З них 51 людина навчалася в Ніжинському професійному аграрному ліцеї. Там вони опановували такі професії: машиніст крана автомобільного, електрогазозварник, кондитер, тракторист-машиніст сільськогосподарського (лісогосподарського) виробництва. Свій вибір зупинили на цьому навчальному закладі, бо він славиться сучасною матеріально-технічною базою та досвідченим професійним педагогічним колективом. На базі Ніжинського професійного аграрного ліцей діють три регіональні навчально-практичні центри (зварювальних технологій, сучасних транспортно-будівельних технологій та з підготовки кадрів для сфери громадського харчування), які дають можливість слухачам здобути не тільки якісні теоретичні знання, а й практичні навички у роботі з сучасними високоякісними матеріалами і обладнанням, опанувати новітні технології.

Оперативна інформація станом на 06.00 20 лютого 2024 року щодо російського вторгнення

 Розпочалася сімсот двадцять сьома доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Противник і надалі продовжує ігнорувати закони та звичаї ведення війни, використовує тактику терору, завдає ракетних та авіаційних ударів, здійснює обстріли з реактивних систем залпового вогню не тільки по військових, а й по численних цивільних об’єктах нашої держави.

Участь наших спортсменів у змаганнях

Минулими вихідними (17-18 лютого) юні спортсмени комунального закладу «Дитячо-юнацька спортивна школа»  Сухополов'янської сільської ради  брали участь у декількох змаганнях.   Пляшко Валерія виступала на чемпіонаті України серед юніорів, що проходив в місті Києві, і на дистанції 2000 м з перешкодами посіла 12 місце.    Найменші вихованці змагалися в м. Гребінка на відкритому чемпіонаті Полтавської області з легкоатлетичного двоборства серед юнаків і дівчат 2011-2012, 2013-2014 р. н.    Срібним призером став Паска Тагір (60 м і 600 м). Бронзову нагороду виборов Кізім Дмитро  (60 м і 600 м). Серед наймолодших 4 місце зайняв Сорокопуд Ярослав в штовханні ядра і бігу на 60 м.  18 лютого вихованці тренера Маценка С.В. провели дві товариські зустрічі з футболу в м. Борзна, де в одній грі перемогли, а в другій поступились з рахунком 7:8.   Дякуємо нашим незламним та мужнім ЗСУ за можливість брати участь у змаганнях.

На Прилуччині поліцейські під час обшуку вилучили наркотиків на понад 20 тисяч гривень

Співробітники Прилуцького районного відділу поліції задокументували протиправну діяльність 44-річного мешканця Варвинської громади, який причетний до незаконного обігу наркотичних засобів.

Оперативна інформація станом на 06.00 19 лютого 2024 року щодо російського вторгнення

 Розпочалася сімсот двадцять шоста доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Противник і надалі продовжує ігнорувати закони та звичаї ведення війни, використовує тактику терору, завдає ракетних та авіаційних ударів, здійснює обстріли з реактивних систем залпового вогню не тільки по військових, а й по численних цивільних об’єктах нашої держави.

Оперативна інформація станом на 18.00 18.02.2024 щодо російського вторгнення

 Триває сімсот двадцять п’ята доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Противник і надалі продовжує вести загарбницьку війну. Незважаючи на значні втрати не відмовляється від планів щодо повної окупації України, ігнорує закони та звичаї війни, використовує тактику терору, завдає ударів, здійснює обстріли як військових, так і цивільних об’єктів. Ворог активно застосовує авіацію та квадрокоптери типу “FPV”, проводить штурмові дії за підтримки бронетехніки.

Оперативна інформація станом на 06.00 17 лютого 2024 року щодо російського вторгнення

 Розпочалася сімсот двадцять четверта доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Противник і надалі продовжує ігнорувати закони та звичаї ведення війни, використовує тактику терору, завдає ракетних та авіаційних ударів, здійснює обстріли з реактивних систем залпового вогню не тільки по військових, а й по численних цивільних об’єктах нашої держави.

Відбулося   засідання виконавчого комітету

16 лютого  2024 року   відбулося  засідання виконавчого комітету сільської  ради, під час якого було розглянуто  15 питань.   З метою здійснення контролю за фінансово-господарською діяльністю, підвищення ефективної роботи підприємств комунальної власності територіальної громади, заслухавши доповіді керівників, члени виконавчого комітету одноголосно затвердили фінансові плани комунального підприємства «Добробут» Сухополов’янської сільської ради на 2024 рік, комунального підприємства «Сільськогосподарське підприємство «СУХОПОЛОВ’ЯНСЬКЕ» Сухополов’янської сільської ради на 2024 рік та  комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Сухополов’янської сільської ради на 2024 рік.