Антишахрайський рейд: поліцейські Прилуччини застерігають громадян від дій шахраїв

Інформаційні листівки з ілюстрованими порадами поліцейські роздали та розмістили у найбільш відвідуваних місцях Срібнянщини. Також разом з громадянами обговорили приклади найбільш поширених шахрайських схем та правильний алгоритм дій у подібних ситуаціях. Наразі серед найпоширеніших видів шахрайства: обман під час купівлі-продажу товарів, шахрайства за схемою «ваш родич у біді», заволодіння грошима громадян під приводом оформлення так званої «грошової допомоги», шахрайство з банківськими картками та заробіток на «лайках» в соцмережах. Поліцейські вкотре застерігають:

Оперативна інформація станом на 06.00 03 лютого 2024 року щодо російського вторгнення

Слава Україні! Розпочалася сімсот десята доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Противник і надалі продовжує ігнорувати закони та звичаї ведення війни, використовує тактику терору, завдає ракетних та авіаційних ударів, здійснює обстріли з реактивних систем залпового вогню не тільки по військових, а й по численних цивільних об’єктах нашої держави.

Підтримуємо на  передовій  наших земляків-захисників ЗСУ!

Сухополов’янська громада  цілеспрямовано продовжує надавати підтримку Збройним Силам України у боротьбі з  жорстоким та цинічним російським агресором.          01 лютого 2024 року очільник Сухополов’янської громади Денис Росовський та волонтер Вячеслав Мережко  побували  з візитом на передовій  (Авдіївський напрямок) до військовослужбовців наших мужніх та незламних  ЗСУ саме з Прилуцького регіону та передали  найщиріші, найтепліші слова підтримки, поваги, вдячності та допомогу як від нашої Сухополов’янської громади, так і від Прилуцької, у вигляді продуктів харчування, смаколиків,  газових балонів, пального, планшета, бензопили, бустера, зарядно-пускового пристрою тощо.

Проєкт «Навігація повернення ветеранів: професійні рішення для компаній»

ГО «Центр зайнятості Вільних людей» (надалі ГО ЦЗВЛ) до співпраці в рамках проєкту «Навігація повернення ветеранів: професійні рішення для компаній», діяльність якого спрямована на інформування та розширення обізнаності роботодавців з Чернігівської області щодо особливостей реінтеграції ветеранів в колективи, розробки програм, рекомендацій щодо організації відповідних умов та облаштування робочих місць, інформування колективів щодо особливостей комунікації та взаємодії. Даний проєкт дозволить ветеранам пройти їх адаптаційний період повернення більш спокійно та ефективно, дасть можливість відчути турботу та вдячність зі сторони роботодавця та громади.

Відбулося   засідання виконавчого комітету

02 лютого  2024 року   відбулося  засідання виконавчого комітету сільської  ради, під час якого було розглянуто  78 питань. Переважна більшість питань, ухвалених на  засіданні виконавчого комітету,   стосувалися надання  статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів. Заслухавши  доповідь начальника служби у справах дітей сільської ради Лариси Грабини, а також  відповідно до поданих документів,  висновків оцінки потреб сімей, складених Центром соціальних служб Сухополов’янської сільської ради та  рішення комісії з питань захисту прав дитини Сухополов’янської сільської ради члени виконкому  одноголосно ухвалили відповідні рішення.

У Ічні поліцейські та рятувальники провели заняття для дітей у мобільному класі безпеки

З мобільним класом безпеки до учнів Ічнянської гімназії імені Васильченка завітали поліцейський офіцер Ічнянської громади Олександр Генці, старший інспектор сектору ювенальної превенції Прилуцького районного відділу поліції Дмитро Шестаков та представники ДСНС. В ігровій формі дітей навчали правилам поводження на дорозі, безпечному користуванню електроприладами, пожежній та мінній безпеці. Під час зустрічі поліцейські ознайомили школярів з Правилами Дорожнього руху та нагадали про поведінку пішоходів на вулиці, дорожні знаки, світлофор, розмітку - «зебру» та флікери, які важливо мати на одязі пішоходам у темну пору доби. Також правоохоронці розповіли дітям про види злочинів та правопорушень, за які несуть відповідальність неповнолітні, а також правові наслідки притягнення їх до відповідальності. Співробітники ДСНС більш детально роз’яснили учням правила пожежної та мінної безпеки, зокрема як діяти у разі виявлення займання, підозрілих чи вибухонебезпечних предметів. Мобільний клас безпеки – це спільний проєкт Національної поліції України та Державної служби з надзвичайних ситуацій, створений за ініціативи Міністерства внутрішніх справ та підтримки дитячого фонду ЮНІСЕФ України. Навчатися у такому класі можуть діти у найвіддаленіших населених пунктах Чернігівщини.

За працевлаштування безробітних на нові робочі місця роботодавець отримує компенсацію ЄВ

Роботодавцям, які створюють нові робочі місця, служба зайнятості допомагає підібрати кадри та компенсує фактичні витрати у розмірі єдиного внеску за працевлаштування безробітних. Торік такою послугою скористалися 110 роботодавців, завдяки чому роботу отримали 166 безробітних. Серед них підприємець з Борзни Олександр Дорошенко.

На Прилуччині поліцейські розслідують обставини смертельної автопригоди

Поліція розпочала кримінальне провадження за фактом ДТП у Сухополов’янській громаді, внаслідок якої загинула водійка легковика.  Дорожньо-транспортна пригода сталася вчора, 1 лютого о 19:30, неподалік села Замістя Прилуцького району. Попередньо поліцейські встановили, що водійка легкового автомобіля, виїжджаючи з ґрунтової дороги на головну трасу Київ-Суми-Юнаківка, не надала перевагу у русі вантажівці. У результаті чого транспортні засоби зіткнулися. 42-річна водійка авто загинула на місці події. Слідчий з розслідування злочинів у сфері транспорту обласної поліції під процесуальним керівництвом Чернігівської обласної прокуратури розслідує кримінальне провадження за частиною 2 статті 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого). Також поліцейські розшукують свідків та очевидців події. Якщо вам що-небудь відомо про обставини цієї події, прохання повідомити за номером (050) 687-39-59 (телефон слідчого).

За працевлаштування безробітних – компенсації роботодавцю

Для тих роботодавців, які вміють рахувати свої гроші та цінувати час, компенсаційні виплати від служби зайнятості за працевлаштування безробітних, безперечно, є вигідною пропозицією. Адже це - можливість і потрібних працівників знайти, і водночас зекономити кошти підприємства. У цьому переконалися на ПрАТ «Чернігівська швейна фабрика «Елегант», яка давно співпрацює з обласною службою зайнятості.