29 січня - День пам’яті Героїв Крут

Щороку 29 січня в Україні відзначають День вшанування пам’яті Героїв Крут відповідно до Указу Президента України від 15 січня 2007 року.

Оперативна інформація станом на 06.00 29 січня 2024 року щодо російського вторгнення

 Розпочалася сімсот п’ята доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Російська федерація продовжує ігнорувати закони та звичаї ведення війни, використовує тактику терору, завдає ракетних та авіаційних ударів, здійснює обстріли з реактивних систем залпового вогню не тільки по військових, а й по численних цивільних об’єктах нашої держави.

Оперативна інформація станом на 06.00 28 січня 2024 року щодо російського вторгнення

 Розпочалася сімсот четверта доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Російська федерація продовжує ігнорувати закони та звичаї ведення війни, використовує тактику терору, завдає ракетних та авіаційних ударів, здійснює обстріли з реактивних систем залпового вогню не тільки по військових, а й по численних цивільних об’єктах нашої держави.

27 січня - Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту

У 2005 році Генеральна Асамблея ООН ухвалила  резолюцію  «Пам'ять про Голокост», що проголосила 27 січня Міжнародним днем пам'яті жертв Голокосту. Україна приєдналася до цього документу у 2012 році та разом зі всім світом вшановує пам’ять про жертв Катастрофи разом на державному рівні. Саме цього дня 1945 року солдати 1-го Українського фронту з лав Радянської Армії визволили в'язнів найбільшого нацистського табору смерті Аушвіц-Біркенау в Освенцімі, що був розташований на території сучасної Польщі. Цей табір став у сучасному світі одним із символів нацистських злочинів, за час існування якого в ньому загинуло, за різними оцінками, від 1,5 до 2,2 млн людей. За загальними оцінками, жертвами масового знищення євреїв під час Другої світової війни, разом з 4,5 млн дорослих, стали 1,5 млн дітей.

Оперативна інформація станом на 06.00 27 січня 2024 року щодо російського вторгнення

 Розпочалася сімсот третя доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Російська федерація продовжує ігнорувати закони та звичаї ведення війни, використовує тактику терору, завдає ракетних та авіаційних ударів, здійснює обстріли з реактивних систем залпового вогню не тільки по військових, а й по численних цивільних об’єктах нашої держави.

Виїзний прийом у Піддубівському  старостаті!

26 січня  2024 року Сухополов’янський сільський голова Денис Росовський провів особистий виїзний прийом громадян у селі Пологи за участі старости  старостинського округу  Василини Федоренко та  посадовців  сільської ради. Під час спілкування жителі округу піднімали питання щодо необхідності проведення ямкового ремонту доріг в с.Пологи та с.Піддубівка; розчистки узбіч дороги по вул.Іванівській в с.Пологи; встановлення додаткових ліхтарів вуличного освітлення в с.Пологи; пасажирських перевезень, зокрема  пасажиромісткості  автобуса «Прилуки – Погреби», а також щодо необхідності  облаштування зупинки на трасі «Київ-Суми» (за 3 км від с.Пологи). По  частині піднятих жителями питань сільський голова  та посадовці надали роз’яснення безпосередньо під час прийому,  решта –  взяті на контроль для вирішення. Щиро дякуємо місцевим жителям, які віднайшли вільний час та прийшли на зустріч.

На Прилуччині поліцейські викрили групу інтернет-шахраїв, які продавали неіснуючі автозапчастини

Співробітники Прилуцького районного відділу поліції разом із оперативниками карного розшуку ГУНП в Чернігівській області під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури викрили групу зловмисників, які ошукали десятки громадян по всій Україні на продажі в Інтернеті неіснуючих деталей до автівок. Зловмисникам загрожує до 8 років ув’язнення. 

Армія відновлення: безробітні разом з волонтерами допомагають відновлювати пошкоджені будинки

Морози та сніг – не перешкода для відновлення будинків жителів Чернігова, які постраждали під час бойових дій у 2022 році. Розбір завалів та відбудова тривають досі. Разом з волонтерами працюють безробітні, які перебувають на обліку в Чернігівській філії Чернігівського обласного центру зайнятості.