До відома зацікавлених осіб!

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 21 червня 2022 року № 738 «Деякі питання надання грантів бізнесу» доводимо до Вашого відома про  можливість взяття участі  у грантових програмах для створення або розвитку тепличного господарства, садівництва, ягідництва та виноградарства. Бажаючим взяти участь у вищезгаданих грантових програмах просимо до 20 березня 2024 року звернутися до  відділу економіки та інвестицій Сухополов'янської сільської ради   за тел. (04637) 5 05 50 

Оперативна інформація станом на 06.00 13 березня 2024 року щодо російського вторгнення

Розпочалася сімсот сорок дев’ята доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Протягом минулої доби відбулося 91 бойове зіткнення. Загалом ворог завдав 10 ракетних та 84 авіаційних удари, здійснив 123 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення.

Оперативна інформація станом на 06.00 11 березня 2024 року щодо російського вторгнення

 Розпочалася сімсот сорок сьома доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Протягом минулої доби відбулося 64 бойових зіткнення. Загалом ворог завдав 4 ракетних та 88 авіаційних ударів, здійснив 96 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали багатоповерхові та приватні будинки, а також інші об’єкти цивільної інфраструктури. Протягом минулої доби авіаційних ударів зазнали населені пункти Муравейня, Копійки, Сінне Сумської області; Великий Бурлук, Вовчанськ Харківської області; Новоєгорівка, Серебрянське лісництво Луганської області; Терни, Ямполівка, Роздолівка, Дружба, Нью-Йорк, Очеретине, Семенівка, Олександропіль, Новомихайлівка, Вугледар, Водяне, Урожайне, Старомайорське Донецької області; Оріхів, Новоандріївка, П’ятихатки Запорізької області. Вночі російські окупанти вчергове атакували Україну, застосувавши 25 БпЛА типу “Shahed”. Силами та засобами протиповітряної оборони України 15 ударних БпЛА було знищено. Під артилерійським вогнем були понад 150 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

10 березня -  День Державного Гімну України

       10 березня - день становлення одного з головних символів нашої держави.  Саме цього дня у 1865 році  на роковинах Тараса Шевченка в польському місті Перемишль уперше прозвучав майбутній Гімн України «Ще не вмерла України і слава, і воля» -  твір композитора Михайла Вербицького на слова поета Павла Чубинського. Сьогодні відзначаємо  День Державного Гімну, який став символом незламності наших воїнів, національної ідентичності і нескореності всього українського народу. Але сама історія Гімну бере початок із 1862 року, адже саме тоді Павло Чубинський написав слова, які в подальшому були покладені на музику Михайла Вербицького. Верховна Рада України затвердила цю композицію як Державний Гімн 15 січня 1992 року.

Оперативна інформація станом на 06.00 10 березня 2024 року щодо російського вторгнення

 Розпочалася сімсот сорок шоста доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Протягом минулої доби відбулося 73 бойових зіткнення. Загалом ворог завдав 5 ракетних та 95 авіаційних ударів, здійснив 136 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Допомагаємо нашим захисникам!

Молодіжна рада Сухополов'янської сільської ради за ініціативи голови Ігоря Хоменка та заступника Артема Андрющенка, за підтримки Сухополов'янського сільського голови Дениса Росовського провели терміновий офіційний благодійний збір «Монобанку» на потреби наших земляків військових ППО, котрі боронять Небо над нашою рідною Прилуччиною від ворожих шахедів та ракет. Завдяки неймовірним землякам, котрі щедро і часто донатили, вдалося зібрати необхідну суму навіть менше, ніж за 1 добу! У результаті нами був замовлений, придбаний та офіційно переданий Захиснику-земляку необхідний пристрій – бінокль із сіткою на шкалі. Всю решту коштів, що залишилися від цього збору, залюбки передали БФ «10 гривень Прилуки» на благодійний збір для 164-го батальйону ТРО.

Вшанували пам’ять  великого сина України,  пророка Тараса Шевченка з нагоди 210-ї  річниці  з дня народження

Цьогоріч  09 березня вшановуємо 210-у  річницю  від дня народження українського  поета, письменника, художника, громадського та політичного діяча Тараса Шевченка. На всіх шляхах боротьби за національну ідентичність українського народу, у найважчі  часи  заборон, утисків та окупацій шевченкове слово було з нами.  Творчість  Тараса Шевченка  актуальна, пророча, вона  надихає українців  на боротьбу у період повномасштабної війни з  жорстоким  російським агресором і утверджує віру  в неодмінну  Перемогу над ворогом: «Борітеся – поборете! Вам Бог помагає!  За вас правда, за вас слава і воля святая!» З нагоди річниці від дня народження Тараса Шевченка  та  з метою вшанування  пам’яті про великого генія  українського народу очільник  Сухополов’янської територіальної громади Денис Росовський, староста Охіньківського старостинського округу Володимир Маснуха, директор   Охіньківської  школи І-ІІІ ступенів  Любов Власенко поклали квіти до пам’ятника Великому Кобзарю, розміщеного на території школи в с.Охіньки.

Відбулася 44 (позачергова) сесія Сухополов’янської сільської ради

  08 березня відбулося пленарне засідання 44 (позачергової)  сесії 8 скликання  Сухополов’янської сільської ради,  під час якого  було розглянуто 60 питань. На початку сесії депутати сільської ради, посадовці, старости старостинських округів громади вшанували  хвилиною мовчання   світлу пам'ять, громадянську відвагу та героїчний подвиг воїнів, полеглих під час виконання бойових завдань із захисту територіальної цілісності України, та безневинних мирних громадян, які загинули унаслідок збройної агресії російської федерації проти України.

Відбулося засідання постійної комісії з  гуманітарних питань, прав людини, законності правопорядку, депутатської діяльності, етики та регламенту

08 березня  2024 року відбулося  засідання постійної комісії з гуманітарних питань, прав людини, законності правопорядку, депутатської діяльності, етики та регламенту  сільської ради за участю сільського голови Дениса Росовського, секретаря сільської ради Володимира Бобошка, депутатів сільської ради (членів комісії) та посадовців з метою розгляду 5 проєктів рішень по питаннях гуманітарної сфери, які будуть  вноситися на розгляд пленарного засідання 44 (позачергової) сесії сільської ради.