За матеріалами СБУ повідомлено про підозру ексспівробітнику ДСНС, який добровільно перейшов на бік ворога

Служба безпеки України продовжує викривати зрадників та колаборантів, які співпрацюють з ворогом та сприяють окупантам у запровадженні  стандартів держави-агресора на тимчасово захоплених територіях України.

ПАМ'ЯТКА ПРО ЗАБОРОНУ САМОВІЛЬНОГО ВИПАЛЮВАННЯ РОСЛИННОСТІ АБО ЇЇ ЗАЛИШКІВ

Прилуцьке РУ ГУ ДСНС України у Чернігівській області інформує, шо ігноруючи правила пожежної безпеки, а саме спалювання листя, суху траву на присадибних ділянках, сільгоспугіддях та відкритих територіях, що призводить до виникнення пожеж та трагічних випадків на них, винних громадян негайно буде притягнуто до адміністративної відповідальності відповідно за ст. 77-1 КУпАП «Самовільне випалювання рослинності або її залишків» випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, у населених пунктах без дотримання порядку, встановленого центральним органом виконавчої влади, - тягнуть за собою накладення штрафу на винних громадян від 3060 гривень до 6120 гривень.

Не несіть на сільські кладовища штучні квіти!

Сухополов’янська громада  вчергове закликає мешканців та гостей громади відмовитися від пластикової атрибутики на кладовищах у поминальні дні. Штучні квіти на кладовищах – значний удар по довкіллю. Ці вироби починають шкодити екології вже з етапу виготовлення сировини для них, адже для цього використовують нафтопродукти. А при спалюванні штучних квітів виділяються численні токсичні речовини, зокрема діоксини. Пам’ятаймо, що купуючи пластмасові квіти і вінки, ми загрожуємо здоров’ю та життю ближніх. Терміни розкладання пластику становлять від 100 до 500 років. А це означає, що  штучні квіти будуть розкладатися довше, ніж тривалість життя людини. Навіть пластикові пляшки становлять меншу біду, оскільки можуть піддаватися переробці. А ось штучні квіти – ні.

Оперативна інформація станом на 06.00 07 березня 2024 року щодо російського вторгнення

 Розпочалася сімсот сорок третя доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Противник і надалі продовжує ігнорувати закони та звичаї ведення війни, використовує тактику терору, завдає ракетних та авіаційних ударів, здійснює обстріли з реактивних систем залпового вогню не тільки по військових, а й по численних цивільних об’єктах нашої держави.

Відбулося   засідання виконавчого комітету

06 березня  2024 року   відбулося  засідання виконавчого комітету сільської  ради, під час якого було розглянуто  96 питань. Переважна більшість питань, ухвалених на  засіданні виконавчого комітету,   стосувалися надання  статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів. Відповідно до поданих документів,  висновків оцінки потреб сімей, складених Центром соціальних служб Сухополов’янської сільської ради та  рішення комісії з питань захисту прав дитини Сухополов’янської сільської ради члени виконкому  одноголосно ухвалили відповідні рішення.

Оперативна інформація станом на 06.00 06 березня 2024 року щодо російського вторгнення

Розпочалася сімсот сорок друга доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Противник і надалі продовжує ігнорувати закони та звичаї ведення війни, використовує тактику терору, завдає ракетних та авіаційних ударів, здійснює обстріли з реактивних систем залпового вогню не тільки по військових, а й по численних цивільних об’єктах нашої держави.

Відбулося засідання постійної комісії з питань фінансів, бюджету, планування економічного і соціального розвитку, інвестицій та житлово-комунального господарства

05 березня  2024 року відбулося  засідання постійної комісії з питань фінансів, бюджету, планування економічного і соціального розвитку, інвестицій та житлово-комунального господарства сільської ради за участю сільського голови Дениса Росовського, секретаря сільської ради Володимира Бобошка, депутатів сільської ради (членів комісії) та посадовців з метою розгляду 9 проєктів рішень по бюджетних питаннях, які будуть  вноситися на розгляд пленарного засідання 44 (позачергової) сесії сільської ради. Члени комісії детально розглянули, обговорили  та внесли рекомендації щодо розгляду вищезгаданих питань на сесії.  Засідання пройшло конструктивно та злагоджено.

Чемпіонат України з легкоатлетичного двоборства

     2-3 березня 2024 року в м. Києві відбувся чемпіонат України з легкоатлетичного двоборства в приміщенні серед юнаків та дівчат 2011-2012 р.н.  Серед 610 учасників з усієї України були і четверо вихованців комунального закладу «Дитячо-юнацька спортивна школа»  Сухополов'янської сільської ради.  Паска Тагір зайняв 7 місце (300 м+1000 м), Зінченко Діана -17 місце(600 м+200 м), Кізім Дмитро -19 місце (300 м +1000 м), Яценко Діана - 30 місце (300 м+1000 м). У загальному заліку команда Чернігівської області посіла 3 місце.    Дякуємо ЗСУ за можливість брати участь у змаганнях.